Паднавме за 27 места на Шангајската листа: Со 0 инвестиции добро е што нè има, Србија инвестира 100 милиони евра годишно

Македонските универзитети ги нема на Шангајската листа на најдобри 1.000 високо образовни инситуции во светот. Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје се најде дури на...

Шангајската листа без македонски универзитет: Харвард и натаму водечки во светот

Што се однесува на регионот, годинава најдобро рангирани се Универзитетот во Загреб и Универзитетот во Белград, кои се најдоа во групата меѓу 401 и 500 место. Универзитетот во Љубљана е во групата меѓу 501 и 600 место, а Универзитетот во Нови Сад, како и минатата година е во групата меѓу 901 и 1000 место. И оваа година на листата нема македонски Универзитет, а ниту Албанија, БиХ, Косово и Црна Гора немаат свој претставник меѓу 1.000 најдобри високообразовни институции во светот

Македонските универзитети ниту годинава не се на Шангајската листа

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска,...