Ел Чека осуден на една година условно, адвокатoт ќе ја обжали пресудата

Кичевскиот основен Суд му одреди условна казна затвор на Шеќерим Ахмети од една година, ако во наредните две години не стори ново кривично дело. Веста ја потврди неговиот адвокат Бесник Асани, кој вели дека во оваа постапка е прекршен Кривичниот законик