Сè повеќе Бугари одат на пазарење во Македонија поради пониските цени

Секој викенд стотици бугарски граѓани од регионот на Благоевград, Петрич и Ќустендил патуваат кај нашиот југозападен сосед, комбинирајќи кратко семејно патување и шопинг. Иако цените на...