Британска амбасада во Берлин

Во Лондон осуден чуварот на Британската амбасада на 13 години затвор поради шпионажа во корист на Русија

Човек кој и доставувал на Русија многу чувствителни информации додека работел како обезбедување во Амбасадата на Велика Британија во Берлин, денеска е осуден на 13 години...

Истражување на Ројтерс: Проруски агенти работат да ја свртат Германија против Украина

Ројтерс откри дека многу од најгласните застапници за промена на политиката на Германија за Украина користат лажни имиња и имаат скриени врски со руската држава или...

Од протестите во Иран

Во Иран двајца Французи и еден Белгијанец обвинети за поттикнување протести по смртта на Амини

Во Иран подигнати се обвиненија против двајца француски и еден белгиски државјанин поради шпионажа и активности против националната безбедност на земјата. Тие се обвинети за поттикнување на немири, кои избија...

Креаторите на софтверот „Пегаз“ преку кој се шпионирале новинари и политичари тврдат дека сè е по Закон

Креаторите на скандалозниот софтвер „Пегаз“ НСО Груп соопштија дека ја извезувале програмата според извозните правила на Бугарија, Израел и Кипар. „НСО Груп сериозно ги сфаќа етичките...