За дискусија за влезот во НАТО се пријавија 150  од 200 пратеници во Финска, Русија ги удвои заканите

Шведскиот и финскиот парламент денеска почнаа да расправаат по прашањето за влез во НАТО, а седницата во Хелсинки најверојатно ќе трае неколку дена. Додека 85 отсто...