Прва жена на чело на владата: Магдалена Андерсон е нова премиерка на Шведска

Шведскиот парламент денеска ја избра лидерката на Социјалдемократската партија и актуелна министерка за финансии, Магдалена Андерсон за прва жена премиер на земјата, откако таа постигна договор...