Ларсон Џаин

Интервју со Ларсон Џаин: С. Македонија имаше импресивен почеток на скрининг процесот, реформите во областа на судството и владеењето на правото се клучни

Северна Македонија имаше импресивен почеток на процесот на скрининг кој започна минатата година. Домашните реформски напори се клучни за продолжување на овој напредок, со вистинска посветеност...

Што носи шведското претседателство со ЕУ за земјоделството – Производството на храна и климатската неутралност на врвот на листата на приоритети

Од 1 јануари 2023 година, Шведска го презеде претседавањето со Европската Унија од Чешка, а нејзините приоритети, како што рекоа нејзините претставници, се послободна, побезбедна и...