Филипче: Не се очекува нов силен ковид-бран, засега не размислуваме за задолжителна вакцинација

Во овој момент освен кампањите и рестриктивните мерки, некои земји имаат препораки во некои сектори вакцинацијата да биде задолжителна. Ние засега не размислуваме за тоа, но...