Италијански политичар кој се противеше на вакцините заболе од сипаници

Италијанскиот политичар Масимилиано Федрига, член на „Северна лига“, кој водеше кампања против задолжителните вакцини, се зарази од сипаници и помина четири дена во болница. Вакцинирањето против...