„Водовод и канализација“ го надградува системот, дежурниот телефон во прекин до 17 часот

ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје информира дека дека поради планирана системска интервенција – надградба на електронските услуги кои ги нуди претпријатието, како и телефонската комуникација...

Пристигна серверот со 10 станици за полнење на фингерпринт читачите за локални избори

Претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Александар Даштевски информираше дека денеска пристигна серверот со 10 станици за полнење на терминалите за вчитување на отпечатоци од прсти...

Заев на Фејсбук: Здравствените работници со зајакнат капацитет и покачени плати

Ги зајакнавме професионалните капацитети на здравствените работници и овозможивме тие својата иднина и кариера да ја гледаат дома, во нашето јавно здравство, напиша претседателот на СДСМ,...

На едно место до сиот недвижен имот: Регистар за продажба на преземени недвижности

Почетното воспоставување на регистарот би значело доставување на податоците со кои располагаат банките, штедилниците, Управата за јавни приходи, Агенцијата за управување со одземен имот и други финансиски субјекти. Од Катастарот велат дека работна група ги подготвува подзаконските акти и се очекува следниот месец да биде готов потребниот Правилник за начинот на водење, формата и содржината на Регистарот на преземени недвижности наменети за продажба

Кога системот раѓа насилство

Не, Груевски очигледно не е свесен дека во Тодоров всушност пукал системот што го создаде тој и неговата партија. Здравствениот и судскиот систем управувани од долгата рака на неговата партија побудија одмазда кај дедото на Тамара. И куршумот испука, не само во Тодоров , туку во сите нас