Попладнево кај „Раде Кончар“: Опожарен автобус на ЈСП Скопје, нема повредени лица

На булевар „Трета македонска бригада“, кај „Раде Кончар“, пријавено е дека во 18:50 часот настанал пожар во автобус на Јавно сообраќајно претпријатие – Скопје, информира Министерството...

Крајот на јагленот е на повидок со утврдените амбициозни обврски на Обединетото Кралство на Самитот на COP26

За да се исполнат целите од Парискиот договор за ограничување на порастот на глобалната температура на 1,5 степени, глобалната транзиција кон чиста енергија треба да напредува...

Доктори, правници, професори, уметници се меѓу добитниците на наградата „13 ноември“

Доктори, правници, професори, уметници се меѓу добитниците на наградата „13 ноември“ што традиционално секоја година ја доделува Град Скопје. За нив се одлучуваше по пат на...