Благ раст на нови случаи: Скрининг за ковид-19 во 364 основни и 109 средни училишта, ревакцинирани 45 отсто од полнолетните граѓани

Со скринингот за ковид-19 ќе бидат опфатени 364 основни и 109 средни училишта во земјава, информираат од Министерството за здравство (МЗ). Од таму потенцираат дека тестирањето...

Скрининг за ковид-19 во 364 основни и 109 средни училишта, тестирањето трае помалку од една минута

Собирањето на согласности за тестирање на учениците во училиштата започна oд денеска. Министерството за здравство скринингот во училиштата ќе го реализира по извршен случаен избор на...

Ковид-19 протоколи: На настани во затворен простор со две дози на вакцина, скрининг на учениците од идната недела

Не се очекува нов силен бран на ковид-19 и оптоварување на болниците, но не се исклучува ниту можноста за задолжителна вакцина за некои сектори, иако засега...

Полицискиот синдикат бара итен скрининг на Ковид-19 на полициските службеници

Синдикатот на полицијата во Македонија (СПМ) бара неодложно обезбедување на бесплатни тестови за Ковид-19 за скрининг на полициските службеници, идентификување на асимптоматските случаи и мапирање на...