Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ денеска копретседаваше со Комитетот за мониторинг на ИПА, заедно со директорката на Генералниот директорат за европска соседска политика и преговори за проширување на Европската Комисија, Михаела Матуела.