Русија го секна гасот и за Словачка

Рускиот државен Гаспром драстично ја намалува испораката на гас за Словачка, пишува полското издание на Еурактив. Не е јасно кои се причините. Така, Словачка веќе е...

„Жолта минута“: Словачки министер демолирал ресторан и поднесе оставка

Ласло Солумос, кој го водеше ресорот животна средина во кабинетот на премиерот Петер Пелегрини, ноќеска според словачките медиуми, наводно пијан, заедно со неговиот брат учестувал во демолирање на кинески ресторан во Братислава

Избори за Европски парламент: Денеска се гласа во Летонија, во Малта и во Словачка

Во новиот состав на Европскиот парламент, Словаците ќе имаат 13 пратеници, Летонците осум, а Малтежаните шест. Изминатите два дена гласаа жителите на В. Британија, на Холандија, на Ирска и на Чешка, утре се изјаснуваат останатите земји членки на Европската унија. Изборите почнаа во четвртокот, ќе траат до недела вечер и право на глас имаат 418 милиони луѓе низ Европската унија. Ова се едни од најголемите демократски избори во светот