Прв смртен случај од Фајзер вакцината во Нов Зеланд- објавија од одборот за следење на процесот на вакцинација

Здравствените власти на Нов Зеланд објавија, како што веруваат, дека го регистрирале првиот смртен случај  поврзан со вакцината против Ковид  -19, Фајзер. Една жена починала од...

Почина двегодишно дете на Клиниката за инфективни болести

Детето било донесено со болничко возило во 11:30 часот од Прилеп со многу тешка клиничка слика - менингококцемија со флуминантна пурпура или сепса што, според директорката на Клиниката, Милена Стевановиќ, е предизвикана од бактеријата нисерија менингитис