Светските медиуми за изборите во Србија: Вучиќ ја зацврсти својата доминација

Агенцијата „Ројтерс“ и истакнува дека идната влада се соочува со зголемен притисок од ЕУ и САД за официјален Белград да го признае Косово што се смета за клучно прашање за стабилноста на регионот