САС на МПЦ-ОА му се заблагодари на Вселенскиот Патријарх Вартоломеј и соопшти дека продолжуваат разговорите со СПЦ до утврдување на конечниот статус

Светиот Архиерејски Синод на МПЦ – ОА (САС), на својата вонредна седница одржана денеска посвети посебно внимание на актуелните настани што се однесуваат на воспоставувањето евхаристиска...