Клиниката за неврологија со водич: Справување со невролошки заболувања во услови на Ковид

Универзитетската клиника за неврологија изготви Водич за справување со невролошки заболувања во услови на Ковид-19, соопшти Министерството за здравство. Водичот содржи стручни препораки и насоки за...

Како светот се справува со кластерите на коронавирусот

Германија и други европски држави ги релаксираат ограничувањата поради коронавиусот, но во истовреме се појавуваат кластери на болеста во многу делови на континентот. Како да се справуваат властите со нив?