Протест на Ромите – бараат решение од Трајановски за урнатите куќи

Педесетина Роми од стотината чии импровизирани домови под Кале беа срушени утрото на 1.август, денеска излегоа пред канцеларијата на скопскиот градоначалник Коце Трајановски барајќи решение за...