Капсулата „Спејсекс“ го транспортираше новиот екипаж до Меѓународната вселенска станица

Капсулата на компанијата „Спејсекс“ со четворица астронаути денеска пристигна на Меѓународната вселенска станица (МСС) каде што астронаутите ќе останат до пролет. Капсулата патувала 21 час од...