МОН: Од утре аплицирање за добивање и за продолжување на студентски стипендии

Од утре започнува пријавувањето за остварување на право на студентска стипендија, информираат од Министерството за образование и наука (МОН). Согласно условите и критериумите наведени во конкурсот за...

Мисија Токио 2020: Стипендиски договори за 12 потенцијални олимпијци

Македонскиот олимписки комитет ќе поддржи тројца од нив со 800 долари месечно во наредниот период, а останатите деветмина со 625 долари за реализација на нивните развојни стратешки програми за норма за олимписките Игри во Јапонија по три години