Еден Русин повеќе: Стивен Сигал стана специјален претставник на Кремљ

Назначувањето на познатиот американски актер е во насока на подобрување на развојот на односите меѓу двете земји „во хуманитарната област, вклучувајќи ја и сферата на културата, уметноста, како и прашањата од областа на младите и социјалниот живот."