Се топи ,„вечниот мраз“ во арктичките предели на Русија-Глобалното затоплување ги загрижи научниците

Феноменот на вечен мраз во арктичките предели на Русија, ризикува да исчезне, со појавата на секојдневно топење. Неколку метри длабока и тврдо – замрзната мешавина од...