Бранковски го отвори настапот на македонските олимпијци

Репрезентативецот во спортско стрелаштво Борјан Бранковски е првиот македонски олимпиец, кој настапи на Игрите во Токио учествувајќи утрово во квалификациите во дисциплната 10 метри воздушен пиштол....