Домаќинствата од утре ќе можат да произведуваат и продаваат струја

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска информираше дека го потпишал Правилникот за обновливи извори на енергија со кој граѓаните и компаниите ќе можат да произведуваат електрична...

Новини од Регулаторна комисија: Секое домаќинство само ќе си прави пресметка за потрошената струја

Потрошувачката во период на важење на евтина струја нема да влезе во блок тарифите по новиот тарифник, изјави претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски....

Бислимоски: Поради злоупотреба од општините, струјата во јули може да поскапи до десет проценти

Со цел да ги намалат своите трошоци, општините формирале јавни претпријатија преку кои електричната енергија за улично осветлување ја добиваат од ЕВН, по цена за домаќинствата,...

Од јуни „принудно“ штедење на струја за домаќинствата, копањето биткоини ќе стане скап бизнис

Тие што екстремно трошат електрична енергија за копање биткоини, ќе плаќаат екстремно висока цена. Но, ќе треба да бидат регистрирани сите оние кои го прават тоа...