Кој ја исклучи струјата во главниот град, открива командантот на скопските пожарникари

Целосно е изгаснат пожарот што доцна попладнето избувна на стрништетот спроти трафостаницата во Пинтија, предизвикувајќи оштетувања на високонапонската инсталација поради што поголемиот дел од Скопје остана...

Владата обезбеди дополнителни количини електрична и топлинска енергија од АД ТЕ-ТО Скопје

На денешната 133-та седница, Владата донесе Одлука за преземање на мерка за обезбедување на дополнителни количини на електрична енергија во услови на постоење на кризна состојба...

Анѓушев за МИА: Четири фактори ја генерираат сегашната берзанска цена на електричната енергија

Има четири фактори што ја генерираат зголемената цена на електричната енергија на берзите. Тоа се цената на природниот гас, зелените сертификати коишто пораснаа драстично, намалените издашности...

СДСМ: Пропадна лагата на Мицкоски дека цената на струјата ќе се покачи за 40 отсто

Брзата реакција на Владата на Република Северна Македонија и мобилизирањето на сите домашни капацитети за производство на електрична енергија придонесоа да се спречи ценовен шок за...

Ковачевски: Брзата реакција на Владата придонесе да спречување на ценовен шок за граѓаните

Брзата реакција на Владата и мобилизирањето на сите домашни капацитети за производство на електрична енергија придонесоа да спречиме ценовен шок за граѓаните, објави вечерва претседателот на...