Пресуда на Судот на правдата на ЕУ: Привремено вратен имунитетот на каталонските сепаратисти

Европскиот суд на правдата времено ја суспендира одлуката на Европскиот парламент за одземање на имунитетот на каталонските сепаратисти кои се пратеници во тоа тело. Благодарение на...