Жестока реакција од Судска медицина: Преран е заклучокот за убиство во Ново Село, ОЈО и колегите немаат елементарни познавања од судска медицина

Оваа одлука на обвинителството веројатно се темели на недовербата кон нашата Институција и вербата во погрешните информации добиени од страна на мртвопроверителот, односно непрофесионалниот изведен заклучок...

Сали: Извештајот на ДСЗИ за случајот со ракометарот Тот е доставен до мене, се чека извештај од Судска медицина

По комплетирање на сите документи, ќе се формира комисија ако има потреба и ако има сомнеж за некој детаљ, па потоа ќе дадам дефинитивна изјава, истакна...

Судска медицина ги чека хистопатолошките и токсиколошките анализи за починатиот Денис Тот

Обдукцискиот извештај за причините за смртта на 28-годишниот ракометар на РК Бутел, Денис Тот, се уште не е комплетно завршен, се чекаат токсиколошките и хистопатолошките анализи,...

Ракометарот Тот починал од удари со боксови и клоци по главата, двајца се приведени, еден е во бегство

Според информациите од лекарите што го примиле сега починатиот, лицето имало престанок на работата на срцето, масивен оток на мозокот, пресечен јазик и висока телесна температура....