„Молнупиравир“ на „Мерк“ или „Паксловид“ на „Фајзер“: Светот ја започна трката по терапии со анти-ковид таблети

Европската унија преговара со „Merck&Co“ и со „Фајзер“ за купување на нивните експериментални лекови против ковид-19, изјави претставник на ЕУ за „Ројтерс“, додавајќи дека преговорите со...