Русија ја зајакна воената база во Таџикистан

Русија соопшти дека ја зајакнала својата воена база во Таџикистан со противтенковски системи, а претседателот Владимир Путин предупреди дека „хаосот“ предизвикан од Западот со повлекувањето од...