ТАНАП гасоводот како можност за конкурентни цени и алтернатива за Македонија

Транс-анадолскиот гасовод денеска официјално започна да пренесува гас до европскиот дел од јужниот гасен коридор на границата меѓу Турција и Грција. На свеченоста на пуштање во употреба на системот денеска присуствуваа и вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев, министерот за економија, Крешник Бектеши и директорот на Националните енергетски ресурси, Бајрам Реџепи