ТЕ-ТО ќе работи 24/7 за да обезбеди дополнителни количини на струја за уште два месеци

Владата на Република Северна Македонија на 9-та редовна седница, која се одржа преку видео-конференциска интернет комуникација ја разгледа и усвои Информацијата во врска со План за...

Битиќи-Бектеши: Проблемот со парното е решен, радијаторите ќе останат топли до крај на грејната сезона

Проблемот со снабдување со топлинска енергија во Град Скопје и во општините е решен и домаќинствата до крајот на грејната сезона ќе имаат непрекината испорака на...

Владата обезбеди дополнителни количини електрична и топлинска енергија од АД ТЕ-ТО Скопје

На денешната 133-та седница, Владата донесе Одлука за преземање на мерка за обезбедување на дополнителни количини на електрична енергија во услови на постоење на кризна состојба...

Мицкоски на ФБ: ТЕ-ТО во викенд не произведува топлинска енергија затоа радијаторите беа ладни

Скопјани се смрзнуваа во текот на викендот, радијаторите беа ладни, а таму каде има можност се користат топлинските пумпи (клима уредите) или електричните греалки и дополнително...