Прогноза на „Франкфуртер Алгемајне Цајтунг“: Никола Димитров ќе биде технички премиер

Германскиот весник „Франкфуртер Алгемајне Цајтунг“ (ФАЦ), во анализа на политичките случувања во земјава по локалните избори и оставката на Зоран Заев од функциите претседател на Влада...

Спасовски и Царовска во најтесен круг за технички премиер

Ова денеска го потврди премиерот Зоран Заев кој, според договореното, ќе се повлече од премиерската функција на 3 јануари. Тој појасни дека во јавноста веќе се споменуваат овие имиња и за него тоа е многу логично бидејќи двајцата според договорот од Пржино заминуваат од Министерствата кои ги предводат