Дислокација: Статуата на Теодор Рузвелт од Њујорк ќе оди во Северна Дакота

Градската канцеларија за култура на Њујорк минатата година донесе одлука да се отстрани статуата на поранешниот американски претседател Теодор Рузвелт, што стоеше пред Природнонаучниот музеј и...