Порака од етиопскиот премиер Абиј, нобеловец за мир во 2019 година: Ќе го погребаме непријателот со нашата крв

По повод една година од почетокот на војната во етиопската област Тиграј, премиерот и Нобелов лауреат за мир, Абиј Ахмед, денеска со порака пред сограѓаните дека...