Поради зголемен обем на производство компаниите оваа година ќе потрошат 20 проценти повеќе гас

Поради зголемениот обем на производство, очекуваме оваа година компаниите да искористат 20 проценти повеќе гас, а економската активност за првите пет месеци и покрај кризата и...

Мизо: Следи тешка година за автомобилската индустрија, компании најавија затворање на производството

Нова методологија на ТИРЗ за поттикнување на инвестиции. Кризата во Украина веќе се чувствува во автомобилската индустрија, а најпознатите автомобилски брендови веќе најавија затворање на своите...

Ковачевски: Платите во ТИРЗ од 2017 година пораснаа за 7.000 денари, а компаниите ги зголемија инвестициите

Премиерот Ковачевски ги посети реномираните и успешни компании „Адиент“ и „Кондево“ во Трговско индустриската и развојна зона Штип. „Адиент“ и „Кондево“ се компании во кои постојано...

Компаниите во ТИРЗ во јануари со извоз од 250 милиони евра што е раст од 8 проценти споредбено со декември

Компаниите активни во Технолошко индустриските развојни зони (ТИРЗ) во јануари годинава имаат извоз од речиси 250 милиони евра, што е за осум проценти повеќе споредено со...

Деспотовски: За дел од капацитетите во зоните обезбедивме гас по пониска цена од пазарната

Заложба на Дирекцијата е да обезбеди што е можно поголеми количини на природен гас за компаниите во зоните. Дирекцијата за технолошко индустриски развојни Зони (ДТИРЗ) склучи...

Мизо: Компаниите со технолошко напредно производство се соочуваат со предизвици од пандемијата

Претседателот на Асоцијацијата на странски компании со технолошко напредно производство Виктор Мизо, во интервју за МИА, говори за влијанието на пандемијата врз производствениот процес, времетраењето на...

Заев: Во постојан раст е економската активност во Технолошко развојните индустриски зони, за 8 отсто повеќе работни места

„Во моментов во зоните работат 14.240 наши сограѓани, а се очекува ваквиот тренд да продолжи во наредните месеци, бидејќи во дел од компаниите се спроведуваат процедури...