Патриотите влегуваат во невладиниот сектор

Во Централниот регистар вчера беа впишани две нови здруженија  „Национален фронт“- Прилеп и фондацијата „Македонско наследство Тодор Александров“. Овластено лице на прилепското здружение е Јане Ченто,...

Како Тодор Александров ја „украде“ прославата на Илинден

Крушевчани се револтирани што ликот на Тодор Александров доминирал на Илинден, а учеството на Здружението што го слави неговото дело, било одобрено во официјалниот протокол за прославата, пишува Дојче Веле.