Условна казна од 6 месеци за Лазаров за насилствата во Центар

Како олеснителна околност за Лазаров е земено тоа што тој ја признал вината и длабоко се покајал, признание дадено без притисок и без уцени, како и тоа што е млад човек и е татко на две малолетни деца

Пресуда за Томислав Лазаров за „Насилствaтa во Центар“

Во скопскиот Кривичен суд денеска треба да биде изречена пресудата за Томислав Лазаров, четвртообвинет во предметот „Насилство во Центар“ на Специjaлното јавно обвинителство. Судијката Татјана Михајловa на...