Операција „топло добредојде“: Авганистанците кои соработувале со Лондон ќе можат трајно да се преселат во В. Британија

Авганистанците кои работеле за британската Влада или армија, ќе можат трајно да се преселат во Велика Британија, објави денеска британското Министерство за внатрешни работи. Одлуката е...