Двајца републиканци обвинети за прикривање на руските донации за изборната кампања на Трамп

Двајца политички стратези на Републиканската партија на САД се обвинети за нелегално финансирање од странство за изборната кампања на поранешниот претседател Доналд Трамп во 2016 година....

Трамп давал инструкции министерот за правда да објави „изборите се корумпирани“

Поранешниот заменик на државниот обвинител на САД предал докази на Конгресот дека поранешниот претседател Доналд Трамп влијаел првите лица во Министерството за правда да објават дека...