Пендаровски: Борбата за повеќе права и еднакви можности треба да продолжи

Положбата на ЛГБТ-луѓето во земјава е сè уште на незавидно ниво, многу од нив живеат во страв за општествената прифатеност и социјална положба, За жал, 17 мај оваа година го дочекуваме по одлуката на Уставниот суд да го укине Законот за спречување и заштита од дискриминација, кој стапи на сила пред една година, истакна македонскиот претседател во пораката по повод Меѓународниот ден против хомофобијата, трансфобијата и бифобијата