СДСМ: Извештајот на ТИ го потврдува напредокот на државата во борбата против криминалот и корупцијата

Владата предводена од СДСМ и надлежните институции, остварија сериозен напредок во борбата против криминалот и корупцијата. Потврда за тоа е и Индексот на корупција на Транспаренси...

Невладини: Свиркачите Лазаревски и Костовски да бидат вратени во МВР

Неколку невладини организации, Транспаренси интернешенал Македонија, Европска коалиција за заштита на укажувачите од ЈИЕ, Европски центар за заштита на укажувачите бараат Ѓорѓи Лазаревски и Ѕвонко Костовски, чие...