Тимоние: Методологијата и пристапните преговори може да се водат паралелно

Ова, меѓудругото, го истакна францускиот амбасадор во земјава на денешната тркалезна маса насловена „Патот кон НАТО и ЕУ - предизвици и перспективи“ во коорганизација на Советот на амбасадори во и кабинетот на претседателот Стево Пендаровски и може да се толкува како негово благо омекнување на многупати повторениот став - прво реформа на процесот за проширување, па потоа преговори со државите - кандидати за членство