Месната индустрија бара да продолжи ослободувањето од царина на свинското месо за преработка

Групацијата на месопреработувачи и месни индустрии преку Стопанската комора на Северна Македонија бара продолжување на мерката за ослободување од царина за замрзнато свинско месо наменето за...

Запленети 860 килограми режан тутун по пазарите и магацинските простори-соопшти Царината

Одделението за истраги – Сектор за контрола и истраги при Царинската управа на Република Северна Македонија, Одделот за криминалистичка полиција при МВР и Пазарната инспекција, спроведоа...

Северна Македонија и Косово со заедничка царинска контрола на железничкиот премин Блаце-Хани Елези

Северна Македонија и Косово ќе спроведуваат заедничка царинска контрола на железничкиот премин Блаце-Хани Елези. Ова го предвидува Договорот за спроведување на Спогодбата за соработка меѓу владите...

Гостиварец на Табановце се обидел да прошверцува илјада антиген тестови на Ковид-19

При контрола на автобус пријавен за влез на ГП Табановце, царинските инспектори од Одделението за оперативни работи привремено задржаа илјада парчиња антиген тестови за Ковид 19,...