Со лажна содржина во декларациите се шверцуваат масла

Царинската управа забранила влез во државата на две цистерни на „Алма Транспорт“ кои носеле масла несоодветни на тоа што пишувало во нивната документација за увоз. Цистерните биле натоварени во Словачка и во Унгарија и успеале да стигнат на српско-македонската граница каде што пријавиле дека транспортираат адитив за масло и антикорозивно течно масло. Но, извори од граничниот премин пренесуваат дека по проверките на земените примероци било утврдено дека во едниот резервоар има масло со примеси на дизел гориво, а во другиот имало материјал кој имал изглед и состав на мазут, односно некаков нафтен дериват

Царина отвори истрага за Александар Трајковски, кој имаше средба со Груевски

Царинската управа на Република Македонија на 17.12.2018 година отвори истрага против царинскиот службеник Александар Трајковски во врска со неговото отсуство од работа во Царинската управа. Како...

Србија привремено го затвора царинскиот терминал во Прешево

Причината за престанок со работа на оваа царинска испостава од 25-ти ноември е од техничка природа, сè додека не се постигне соодветно решение за непречено продолжување на работата, појаснуваат од српската Царина