Руското признавање на Доњецк и Луганск ги „покачи“ цените на нафтата на лондонските берзи кои надминаа 99 долари

Цените на нафтата надминаа 99 долари на почетокот на тргувањето на лондонскиот пазар по признавањето од страна на Русија на двата забранети проруски региони во источна...