Банирањето на руската сурова нафта, ја покачи цената на над 130 долари за барел

Соединетите Американски Држави потврдија дека се во преговори со европските сојузници за потенцијално санкционирање на руската сурова нафта како одговор на тековната агресија на Москва во...