СДСМ: Пропадна лагата на Мицкоски дека цената на струјата ќе се покачи за 40 отсто

Брзата реакција на Владата на Република Северна Македонија и мобилизирањето на сите домашни капацитети за производство на електрична енергија придонесоа да се спречи ценовен шок за...

Бислимоски: Додека не направиме анализи, нема да лицитираме со цената на електричната енергија по 1 јануари

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) Марко Бислимоски порачува дека како регулатор нема да лицитираат со цената на електричната енергија што ќе...