Бизнис секторот нуди решенија за ублажување на ценовниот шок, Владата најавува таргетирани мерки

По зголемувањето на цените на храната и горивата во изминатите два дена и најавите на Владата и опозицијата за нови антикризни мерки, вчера со предлог мерки...

Влада: Нема да има ценовен шок

  Има задоволителна количина прехранбени производи и нафтени деривати во стоковните резерви, соопшти Владата денес, повикувајќи ги граѓаните на смиреност. “Не се очекува ценовен шок на...

ЕК: Обезбедете ваучери за најсиромашните домаќинства, дозволете доцнење за наплата на фактурите

Европската Комисија (ЕК) денеска презентираше неколку алатки со кои земјите-членки можат да го ублажат ценовниот шок на енергенсите за најранливите категории на граѓани. Предлозите во форма на...