За новогодишни пакетчиња државните институции и општините потрошиле 72.000 евра, најскапите се набавени во Новаци, по 1.377 денари

Најмногу пакетчиња, 3.274 купила Општина Кавадарци, иако со пониска поединечна цена. Блиску, според бројот на купени пакетчиња е и Општина Прилеп со 3.030. Најскапи пакетчиња, како...

Мониторингот на јавните набавки покажува низа слабости: Институциите и понудувачите шуруваат, се поништува секој 4 тендер

Во првото полугодие од 2021 година, преку нетранспарентната постапка со преговарање без објавување оглас се склучени договори во вредност од 7,9 милиони евра Центарот за граѓански...